Crearea unui magazin online oferă o serie de avantaje, toată lumea este de acord cu asta. Dintre toate însă, posibilitatea de a te adresa unui public foarte mare, într-un timp relativ scurt, este probabil cel mai important motiv pentru care ar trebui să-ți muți afacerea online chiar acum!
La fel cum am explicat foarte detaliat în tutorialul de la prima pagină, pentru a avea o prezență online de succes, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți creezi un site web. Cum faci asta?
Există câteva modalități de realizare a unui site web, iar printre cele mai simple se numără cele care presupun instalarea unei platforme de timp CMS (Content Management System), cum ar fi WordPress, ori utilizarea unui program cunoscut sub numele de Website Builder.
Fiecare dintre cele două metode prezintă avantaje și dezavantaje, dar ambele sunt de departe cele mai apreciate modalități pentru realizarea unui site web pentru faptul că oferă o interfață de utilizare user-friendly, ceea ce le face potrivite pentru orice tip de utilizator, chiar și pentru cei care nu dețin deloc cunoștințe despre cum se creează un site web.
În ghidul publicat pe prima pagină a site-ului am vorbit foarte pe larg despre absolut toți pașii care trebuie parcurși pentru a avea un site web complet funcțional. Prin urmare, nu voi insista pe acest aspect acum, ci doar îți voi supune atenției câteva aspecte esențiale ce țin de realizarea unui magazin online.

Un magazin online este practic un site web care funcționează pe o platformă de tip E-commerce. Deși există o multitudine de posibilități tehnice pentru crearea unui magazin online, cele mai simple, mai ieftine și mai sigure soluții sunt cele reprezentate de utilizarea unei platforme open source precum WordPress.
Avantajele utilizării WordPress sunt multiple, iar punctele sale forte sunt reprezentate atât de securitatea sporită, ușurința în utilizare cât și de gratuitatea platformei în sine.
Cu alte cuvinte, în loc să plătești sute sau mii de euro unei agenții de web design, poți face totul chiar tu, singurele costuri fiind cele cu înregistrarea unui nume de domeniu și achiziționarea unui pachet de găzduire.

Site-ul în sine nu costă absolut nimic deoarece platforma WordPress se poate descărca gratuit de pe site-ul oficial WordPress.org, iar instalarea unei teme WordPress gratuite de tip E-commerce (sau chiar a unui simplu plugin) este tot ceea ce ai nevoie pentru a pune bazele unui magazin online de succes.
Așadar, costurile cu găzduirea web și înregistrarea unui nume de domeniu reprezintă investiția minimă pe care trebuie să o faci pentru a pune bazele unui magazin online. Desigur, dacă vrei mai mult, poți opta pentru o temă WordPress premium, aceasta asigurând site-ului tău un design cu adevărat profesional.
Cu puțină perseverență însă, vei putea identifica o temă WordPress gratuită care să arate chiar foarte bine (cum ar fi, de exemplu, tema WordPress Sydney), astfel că vei putea menține costurile cu realizarea magazinului online la un nivel cât mai scăzut.
Și pentru a spulbera orice mit referitor la complexitatea realizării unui magazin online, află că atât platforma cât și tema WordPress în sine permit instalarea unor module gratuite (sau contra cost) ce îți oferă posibilitatea de a accepta o varietate de modalități de plată pentru comercializarea produselor tale (Credit Card, PayPal, Stripe, 2CheckOut etc.).
Cu alte cuvinte, optând pentru platforma WordPress, singurele costuri sunt cele aferente numelui de domeniu web și pachetului de găzduire web, astfel că nu vei fi nevoit în nicio împrejurare să suporți costuri suplimentare cu angajarea unor designeri sau programatori web.
Prin urmare, dacă investiția inițială este atât de mică, ce motive ai avea să nu îți faci un magazin online chiar astăzi? Poate doar faptul că nu știi exact de unde să începi.
De aceea, dacă încă eziți și ai neclarități despre cum poți începe chiar acum crearea propriului magazin online, te rog să-mi lași un mesaj prin pagina de contact și îți voi oferi tot sprijinul de care ai nevoie pentru un start reușit!
P.S. Piața online este într-o continuă creștere, la fel și concurența. De aceea, dacă vrei să ajungi cât mai repede la clienții de care ai nevoie, folosește-te de informațiile pe care le-ai acumulat deja și nu mai sta pe gânduri. Pune bazele unui magazin online începând chiar de astăzi!