Vrei să faci bani pe internet și nu știi de unde să începi?
Acest tutorial îți arată care este cea mai eficientă modalitate de a câștiga bani online cu un site web.
Banii online se fac în Marketing Afiliat
Există mii de modalități de a câștiga bani și probabil la fel de multe pentru a câștiga bani online. Așa că ar fi o utopie să mă gândesc măcar că aș putea să-ți vorbesc despre toate. De aceea, pentru că timpul și spațiul sunt limitate, îți voi vorbi despre cea mai eficientă dintre toate, marketingul afiliat.
Ești interesat de marketingul afiliat, dar nu vrei investești bani în realizarea unui site web? Citește în continuare.
Ți-am pregătit pe prima pagină a acestui site un tutorial complet despre cum se face un site web cu WebWave. Acesta te ghidează pas cu pas în realizarea unui site pe care îl poți folosi apoi pentru a câștiga bani din afiliere.
În cele ce urmează îți voi explica, în detaliu, cum se câștigă banii din marketing afiliat. Pentru a face asta, mă voi baza pe informațiile pe care le dețin despre site-ul Clovis.ro, unul dintre cele mai bune exemple despre cum se câștigă banii din afiliere.
Site-ul web Clovis.ro generează venituri lunare de 4.000 euro. Rămâi pe această pagină pentru a afla detalii despre afacerea din spatele site-ului și ce poți face pentru a o copia.
Clovis.ro, unul dintre cele mai populare site-uri afiliate eMAG, se evidențiază prin aceea că oferă un conținut foarte bine documentat, original, bine structurat și creat special pentru obținerea de poziții superioare în motorul de căutare Google.
Clovis generează 4.000 euro în fiecare lună, la un trafic de aproximativ 13.000 de vizitatori unici pe zi, fiind unul dintre cele mai bune exemple de urmat în materie de cum să faci bani pe internet.

Ți-ar plăcea să-ți ofer un exemplu de site afiliat, de un real succes, astfel încât să îl poți copia? Ei bine, Clovis.ro este într-adevăr un astfel de exemplu, pe care îl poți folosi oricând ca sursă de inspirație pentru crearea unui business similar.
Nota bene: Acesta este un studiu de caz despre cum se poate câștiga 4.000 euro lunar cu un site web monetizat prin marketing afiliat.
În cele ce urmează nu doar că îți voi explica în detaliu cum anume generează site-ul Clovis.ro 4.000 euro lunar, ci îți voi arăta și ce poți face pentru a copia acest model de afacere.
Avertisment: În caz că nu este evident, nu pretind că dacă îți faci un site precum Clovis vei câștiga în mod garantat 4.000 euro lunar. Ai putea să ajungi la o astfel de performanță, dar ai putea, de asemenea, să nu câștigi nimic. Este doar un exemplu de ceea ce este posibil.
Ce vei învăța din acest exemplu de site afiliat
- Ce este site-ul Clovis și cum poți utiliza strategia sa pentru a câștiga bani online
- Cum se poate câștiga 4.000 euro lună de lună, fără a vinde produse ori servicii
- Cum poți crea un site pe o nișă similară, fără a concura direct cu site-ul Clovis
- Care este „ingredientul secret” folosit de creatorul site-ului pentru a avea succes
- Idei de site-uri similare pe care le poți folosi ca sursă de inspirație
Informații generale
Nume site: Clovis (URL: https://clovis.ro)
Tip site: Conținut
Nișă: IT&C, electronice, electrocasnice etc.
Trafic: ~ 13.000 vizitatori unici/zi
Venituri estimate: 4.000 euro/30 zile
*Anumite date se pot modifica în timp și pot fi diferite la momentul când le citești.
Ce este Clovis
Clovis (Clovis.ro, https://clovis.ro) este un site afiliat care promovează o gamă largă de produse, dintr-o varietate de categorii, fiind unul dintre cele mai vechi și mai complexe site-uri de acest gen.
Clovis nu este nici pe departe primul site de acest fel, în limba română, dar este fără îndoială unul dintre cele mai mari și mai profitabile din câte există în prezent pe internetul românesc.
Ce promovează acest site
De la articole de îmbrăcăminte, electrocasnice și până la produse de îngrijire personală, Clovis promovează probabil cea mai variată gamă de produse pentru un site afiliat în limba română.
Pe Clovis există de asemenea cărți, articole de grădinărit, electronice și practic aproape orice tip de aparat care poate fi băgat în priză. Clovis poate fi considerat, pe bună dreptate, unul dintre site-urile reprezentative în ceea ce privește gama produselor promovate.
Cum face Clovis bani
Utilizând sistemul de monetizare prin marketing afiliat, Clovis este un site care generează venituri sub formă de comisioane, stabilite ca procent din prețul de vânzare al produselor promovate, fără a lua în calcul TVA.
Spre exemplu, referindu-ne la un comision de 3% pentru un frigider promovat de site-ul Clovis, al cărui preț de vânzare pe eMAG este de 1.000 lei fără TVA, deținătorul site-ului este răsplătit cu suma de 30 de lei de fiecare dată când are loc o achiziție în perioada de recurență.
*Perioada de recurență (24 h) și grila de comisioane eMAG (3% pentru aparatele frigorifice) se pot modifica în timp și pot fi diferite la data când citești acest articol.
Cât de mulți bani generează site-ul Clovis într-o lună
Înainte de a vorbi despre cifre, reține faptul că orice sume, date sau informații despre veniturile generate de site-ul Clovis sunt estimate și pot să difere în mod substanțial față de cele reale.
De asemenea, astfel de date și informații sunt variabile în timp, așa că în loc să le privești ca pe niște informații precise, folosește-le mai bine pentru formarea unui punct de vedere despre profitabilitatea unei astfel de afaceri online.
Pe baza datelor și informațiilor obținute ca urmare a utilizării mai multor resurse online (tool-uri, site-uri de analiză trafic, rețele de afiliere etc.), coroborate cu propriile cunoștințe în domeniu, estimez că site-ul Clovis generează un venit lunar de aproximativ 4.000 euro.
Un calcul simplu pentru estimarea veniturilor lunare arată cam așa:
Clovis este accesat de un număr de aprox. 390.000 de vizitatori unici în fiecare lună (calcul efectuat la o medie de 13.000 vizitatori unici/zi).

*În prezent, Clovis.ro nu mai afișează public statisticile despre trafic, iar datele afișate mai sus provin dintr-o captură web realizată de site-ul archive.org.
Într-o estimare pe care o vreau mai mult corectă decât precisă, consider că cel puțin 25% din numărul vizitatorilor site-ului Clovis accesează link-urile afiliate și sunt direcționați către magazinele online (în mod cert cifra este mai mare, însă o voi folosi pe aceasta pentru a nu supraestima veniturile generate de acest site).
Cu alte cuvinte,
390.000 (vizitatori) x 25% (rata de click pe link-uri) = 97.500 vizitatori accesează lunar link-urile de afiliere, devenind astfel potențiali clienți ai magazinelor online promovate de Clovis.
Deoarece Clovis promovează în mare parte produse vândute de magazinul eMAG, voi face calculul ținând cont de datele pe care le am la dispoziție despre acest advertiser.
eMAG este cel mai mare magazin online românesc și ocupă locul 1 în rețeaua de afiliere Profitshare, platforma care intermediază relația client – site afiliat – magazin online și care pune la dispoziția afiliaților o serie de informații despre performanța magazinului online.
În Profitshare există la acest moment informația conform căreia eMAG atinge un EPC (Earnings per Click) de 16,77 lei la 100 de click-uri. Voi rotunji în sus această sumă pentru site-ul Clovis întrucât EPC-ul eMAG este tras puternic în jos de site-uri cu trafic foarte mare, dar cu o rată de conversie extrem de slabă (ex. site-uri de știri, bloguri generale etc.).

Pe baza datelor obținute din site-urile proprii și ținând seama de optimizarea pentru conversie a site-ului Clovis, estimez un EPC de minim 20 lei, adică un venit mediu de 20 de lei obținut din comisioanele aprobate de eMAG la 100 de click-uri trimise de Clovis către magazinul online.
Deși este foarte probabil ca EPC-ul să fie cu mult mai mare, estimarea de minim 20 lei la 100 de click-uri este una corectă și o voi utiliza pe aceasta pentru a aprecia în mod realist veniturile generate de site-ul Clovis.
Așadar, deținătorul Clovis primește aproximativ 20 lei pentru fiecare 100 de click-uri trimise către magazinul online eMAG. Să reținem că aici vorbim despre click-uri, nu despre vizitatori unici!
Cei 97.500 de vizitatori vor face minim 97.500 de click-uri (1 vizitator unic face minim 1 click pe link-urile afiliate), așa că vor exista minim 97.500 click-uri trimise de Clovis către eMAG în fiecare lună.
Cu siguranță vorbim de mai multe click-uri, asta pentru că majoritatea vizitatorilor acccesează cel puțin două link-uri afiliate sau un singur link afiliat de minim două ori. Dar, pentru a nu supraestima veniturile site-ului, voi lua ca referință cele 97.500 click-uri.
La un simplu calcul aritmetic, Clovis generează un venit de:
97.500 (click-uri) x 20 (lei) / 100 (click-uri) = 19.500 lei.
Sau, la un curs de 4,8 lei pentru 1 euro: 19.500 lei / 4,8 lei = 4.062,5 euro.
Voi rutunji această sumă la 4.000 euro.
În concluzie…
Site-ul Clovis.ro generează venituri din afiliere de 4.000 euro în fiecare lună.
După cum ai observat, am aproximat totul astfel încât să ofer o informație cât mai apropiată de adevăr cu privire la veniturile site-ului Clovis. Cu toate acestea, în lipsa unor date certe despre rata de conversie, nu se poate aproxima corect care sunt veniturile acesui site.
Dar..
Asta nu înseamnă câtuși de puțin că estimarea este inutilă ori că site-ul generează venituri mai mici decât cele estimate. Există suficiente motive pentru a crede asta, inclusiv următoarea situație de fapt:
Pe baza datelor de trafic*, este imposibil ca site-ul să genereze mai puțin de 4.000 euro lunar. Iar dacă estimarea asupra veniturilor nu este 100% corectă, atunci site-ul Clovis.ro generează cu siguranță mai mult de 4.000 euro în fiecare lună.
După cum îți voi arăta mai jos, vizitatorii site-ului Clovis provin în proporție de peste 80% din Google, acesta fiind principalul motiv pentru care site-ul are o rată de conversie foarte bună.
De ce convertește Clovis atât de bine
Există fără îndoială un cumul de factori care concură la realizarea performanțelor curente ale site-ului Clovis, unele mai importante decât celelalte. Voi face câteva mențiuni cu privire la cele care contează cu adevărat.
1. Conținutul – The content is king! Când vine vorba de site-uri profitabile, cele care își bazează succesul pe orice altceva decât pe un conținut de calitate sunt extrem de puține la număr. Iar în afiliere, cu atât mai mult.
Conținut de calitate = poziții de top în Google = trafic organic pe site = rată de conversie mare = venituri pe măsură
2. Optimizarea pentru conversie – Clovis atrage într-adevăr un număr de vizitatori unici la care alții doar visează. La fel de important este însă și faptul că site-ul este astfel optimizat încât să asigure atât o rată de click pe link-uri foarte bună, cât și o rată de conversie pe măsură.
3. Advertiserii promovați – Cele mai multe vânzări de produse pe internetul românesc, de către un singur magazin, sunt cele realizate de eMAG. De aceea, succesul site-ului Clovis este asigurat în mare parte și de faptul că acesta promovează produse din oferta eMAG.
5 lucruri care transformă Clovis într-un site de succes
Succesul oricărui tip de business este asigurat aproape întotdeauna de mai mulți factori. Iată care sunt 5 dintre cei mai importanți în cazul site-ului Clovis:
- Calitatea conținutului
- Complexitatea site-ului
- Structura de link-uri
- Frecvența actualizării
- Optimizarea pentru conversie
De unde provin vizitatorii site-ului Clovis
Conform SimilarWeb.com, unul dintre cele mai precise instrumente online pentru estimarea traficului generat de site-urile web, vizitatorii Clovis.ro provin în proporție de peste 90% din motoarele de căutare (Google).
Pe baza experienței mele cu acest tool, traficul organic pentru site-ul Clovis se situează undeva la 80 – 85% din traficul total.

Deși traficul direct este un indicator al fidelizării cititorilor, în cazul site-urilor monetizate prin marketing afiliat, traficul din motoarele de căutare este cel care contează mai mult.
*Traficul direct este un indicator al calității unui site pe care, în mod normal, vizitatorii ar trebui să revină foarte des. Spre exemplu, zoso.ro primește un trafic direct de aproximativ 70 – 75%, ceea ce înseamnă că majoritatea vizitatorilor sunt cititori fideli. Concluzia? Zoso.ro este un blog de calitate.
Pentru conversii, traficul organic este cel mai important!
Motoarele de căutare precum Google prezintă avantajul de a targeta cel mai bine vizitatorii, aceștia fiind calificați ca potențiali clienți prin înseși cuvintele cheie folosite la căutare.
De aceea, când vorbim despre afiliere, vorbim despre conversii. Iar ca să vorbim despre conversii, traficul targetat (organic) este cel care contează cu adevărat.
3 aspecte care pot fi îmbunătățite / schimbate
Pentru că niciun business online nu este perfect, există și în cazul Clovis o serie de aspecte care pot fi îmbunătățite sau chiar schimbate.
Nu vreau să fac aici o listă cu puncte slabe identificate, nu urmăresc un astfel de scop. Voi menționa însă trei aspecte care, în opinia mea, ar trebui îmbunătățite sau schimbate cu totul pentru a crește calitatea acestui site.
În primul rând, fără a fi deloc răutăcios, aș dori să fac deținătorului Clovis o recomandare de studiu mai îndeaproape a limbii române. 🙂 Asta pentru că, în opinia mea, este de-a dreptul rușinos să scrii chiar pe pagina principală un motto ce conține o greșeală foarte evidentă.
Cuvântul complet, din textul „Cel mai complet site de reviews din România”, folosit ca adjectiv, NU are grad de comparație. După cum spun chiar cele mai elementare reguli în acest sens, nu putem folosi niciodată cel mai complet, mai complet, foarte complet etc. la fel cum, în mod mult mai evident, nu putem spune niciodată cel mai mort, mai mort, foarte mort etc.
Pe lângă aceea că este întotdeauna de preferat a se scrie corect în limba română, aș menționa de asemenea și faptul că o rearanjare a link-urilor de afiliere ar putea să crească și mai mult CTR-ul, implicit rata de conversie și veniturile totale generate de site.
*Se pare că cei de la Clovis și-au însușit ”morala” (după citirea acestui articol) și au reformulat: ”Cel mai variat site de reviews din România”. 🙂
A doua recomandare pe care o fac este aceea ca link-urile de afiliere să fie poziționate preponderent above the fold, adică suficient de sus în pagină astfel încât vizitatorii să nu fie nevoiți să facă scroll pentru a le găsi.
Această observație o fac pe baza mai multor experimente în urma cărora am concluzionat că, indiferent de alte circumstanțe sau condiții, o rată mai mare de click pe link-uri se traduce întotdeauna într-o rată de conversie mai bună.
În fine, al treilea aspect care ar putea fi îmbunătățit este cel care face referire la uzabilitatea site-ului. Deși am remarcat o oarecare ușurință la navigarea printre categoriile de produse, nu sunt deloc de acord cu folosirea fontului la dimensiunea de numai 16 pixeli.
Recomandări pentru site-ul Clovis: folosirea corectă a limbii române, utilizarea unui font potrivit pentru a crește gradul de uzabilitate și plasarea link-urilor de afiliere preponderent în secțiunea superioară a paginii.
Ce trebuie să înveți de pe urma acestui exemplu
Sunt multe de învățat și cu siguranță sunt cel puțin câteva concluzii importante de tras de pe urma acestui studiu de caz.
În opinia mea, cea mai importantă concluzie este aceea că DA, se poate! Cu efort, dedicație, implicare continuă și multă, dar foarte multă perseverență, rezultatele vor veni garantat!
Vrei să construiești un site profitabil, pe care să-l monetizezi prin marketing afiliat? Acum ai exemplul potrivit, pe care îl poți folosi ca sursă de inspirație și model de succes pentru propriul tău business.
Exemple de site-uri similare
Clovis este doar unul din zecile de site-uri profitabile pe care le știu de mai mulți ani și pe care voi încerca să ți le prezint în articolele ce vor urma.
În continuare îți ofer alte exemple de site-uri monetizate prin marketing afiliat.
Exemple de succes despre cum să faci bani din marketing afiliat
Îți supun atenției un număr de 13 exemple de site-uri web de succes. Fiecare dintre acestea generează venituri consistente din marketing afiliat, așa că ai toate motivele să le folosești ca surse de inspirație pentru dezvoltarea unor afaceri online similare.
Howtogetonline.com – 29.000 euro/lună
Howtogetonline.com este de departe una dintre cele mai bune resurse online pentru cei interesați de crearea, dezvoltarea și promovarea unui site web. Site-ul are o audiență uriașă, formată din vorbitorii de limbă engleză, iar maturitatea pieței pe care activează transformă acest business într-o adevărată mașină de făcut bani. Howtogetonline.com generează, în medie, 29.000 euro lunar din comisioane pe nișa web hosting, totul la un trafic zilnic estimat la aproximativ 2.000 – 3.000 de vizitatori unici.
Shopniac.ro – 3.000 euro/lună
Shopniac.ro este unul dintre site-urile afiliate eMAG cu o creștere spectaculoasă într-un timp record, reușind să se detașeze clar de business-uri similare prin aceea că acordă o atenție deosebită conținutului, designului și uzabilității. Shopniac targetează persoanele interesate de achiziționarea unei game foarte variate de produse, de la IT&C, electronice și electrocasnice, până la bricolaj și articole home & deco. Site-ul generează în prezent un venit lunar de aproximativ 3.000 euro.
Hostingfacts.com – 65.000 euro/lună
Hostingfacts.com este la acest moment poziționat în top 5 cele mai profitabile site-uri web care generează bani din afilierea la companiile de găzduire web. Evident, vorbim despre un site care targetează vizitatori de pe piața internațională, un site care excelează din absolut toate punctele de vedere. Hostingfacts impresionează de la prima vedere prin designul foarte bine realizat, continuând să atragă atenția într-un mod plăcut prin calitatea excepțională a conținutului și uzabilitatea de cel mai înalt nivel. Site-ul generează lunar minim 65.000 euro.
Shavers.ro – 2.000 euro/lună
Shavers.ro este un site afiliat eMAG care mizează pe faptul că îngrijirea personală este un aspect fundamental în viața oamenilor, iar efectele benefice de care se bucură cei care o iau în serios sunt numeroase și la fel de semnificative precum efectele negative cu care se confruntă cei care o neglijează. Nimic mai adevărat și, bineînțeles, mai profitabil. Shavers este un site foarte bine realizat, atrage un număr mare de vizitatori pe zi și generează, în medie, un venit lunar de minim 2.000 euro.
Hostingadvice.com – 45.000 euro/lună
Hostingadvice.com se evidențiază drept unul dintre cele mai populare site-uri în domeniul pe care activează, fiind totodată și unul dintre cele mai accesate și mai bine cotate site-uri web dedicate prezentării serviciilor de găzduire web. Hostingadvice.com generează venituri din afilierea la unii dintre cei mai mari furnizori de găzduire web la nivel global, fiind un real exemplu de așa da în materie de cum să faci bani online. Site-ul generează un venit consistent în fiecare lună, de aproximativ 45.000 euro.
Myblog.ro – 4.000 euro/lună
Myblog.ro este extrem de popular în rândul proprietăților online create special pentru a genera venituri din afiliere. Acest site a crescut foarte frumos odată cu marketingul afiliat în România și se remarcă îndeosebi prin livrarea de conținut de calitate pe aproape toate nișele aferente comerțului online. Myblog folosește articole cu titluri din categoria cel mai bun, cele mai bune etc., ceea ce se traduce prin obținerea unei rate de conversie foarte bune. Site-ul generează în prezent peste 4.000 euro în fiecare lună.
Webhostinggeeks.com – 35.000 euro/lună
Webhostinggeeks.com este unul dintre cele mai vechi și mai populare site-uri pe nișa web hosting reviews. Urmăresc acest site de aproximativ 7 ani și mărturisesc că a fost o continuă sursă de inspirație pentru mine. Webhostinggeeks conține atât review-uri profesionale, realizate de experți, cât și păreri ale clienților ce utilizează serviciile companiilor de găzduire. Este un site foarte complex, foarte vast și, bineînțeles, foarte profitabil. Webhostinggeeks generează în prezent cel puțin 35.000 euro/lună.
Besty.ro – 2.500 euro/lună
Besty.ro este unul dintre site-urile web afiliate eMAG care promovează produse dintr-o gamă foarte variată, de la IT&C, electronice și electrocasnice până la produse din categoria îngrijire personală. Copiind parcă strategia myblog.ro, site-ul Besty folosește exclusiv titluri de articole bazate pe sintagmele cel mai bun, cele mai bune etc. Spre deosebire de Myblog, acest site are un conținut de o calitate mai slabă, aspect care însă nu afectează cu nimic capacitatea sa de a genera un venit de aproximativ 2.500 euro pe lună.
Webhostingsecretrevealed.net – 50.000 euro/lună
Webhostingsecretrevealed.net este poziționat în primele 5 cele mai profitabile site-uri web care generează venituri din afilierea la companiile de găzduire web, fiind unul dintre cele mai complexe și mai bine realizate pe această nișă. Calitatea de excepție a conținutului, optimizarea SEO off-page de cel mai înalt nivel și comisioanele generoase oferite de companiile de găzduire web transformă acest site într-o adevărată mașină de făcut bani. WebhostingSecretRevealed generează un venit de aproximativ 50.000 euro în fiecare lună.
Alecia.ro – 2.000 euro/lună
Alecia.ro este unul dintre cele mai bine poziționate site-uri pe nișa îngrijire personală, sănătate și frumusețe, având în prezent un număr impresionant de pagini în top 10 rezultate Google pentru unele dintre cele mai populare căutări în această arie de interes. Alecia promovează o serie de produse, inclusiv din categoria pentru slăbit, înfrumusețare sau îmbunătățirea stării generale de sănătate. Dincolo de faptul că un astfel de conținut poate naște unele controverse în rândul criticilor, de remarcat că site-ul Alecia generează cu ușurință un venit lunar de minim 2.000 euro.
Hostingkingdom.com – 9.000 euro/lună
Hostingkingdom.com este un site afiliat celor mai importante companii de găzduire web din SUA, fiind unul dintre preferatele mele atât pentru faptul că are un design foarte aerisit, cât și pentru că nu uzează de tehnici de marketing agresive. Site-ul este foarte bine realizat sub aspectul aranjării conținutului în pagină și a link-urilor afiliate, motiv pentru care apreciez că obține o rată de conversie foarte bună. Deși nu atrage foarte mult trafic organic, Hostingkingdom generează în prezent aproximativ 9.000 euro în fiecare lună.
Blogdecasa.ro – 500 euro/lună
Blogdecasa.ro este, după cum o sugerează chiar numele său, un blog care promovează în principal produse din categoria for home. Nu este un blog care să atragă atenția în mod deosebit, dar este fără îndoială un bun exemplu de site ce poate asigura venituri lunare echivalente unui salariu mediu în România. Deși nu excelează deloc la capitolul calitate conținut, site-ul conține o serie de articole evergreen, ceea ce îl transformă într-o sursă de venit sigură pe termen mediu și lung. Blogdecasa generează 500 euro în fiecare lună.
Websitesetup.org – 90.000 euro/lună
Websitesetup.org este site-ul numărul 1 în Google după cele mai populare căutări referitoare la crearea unui site web, inclusiv după întrebarea how to make a website. Urmăresc acest site încă de la apariția sa și aș putea să pariez că autorul său s-a dedicat 100% acestui proiect, sub toate aspectele sale. Site-ul răspunde foarte bine la una dintre cele mai populare întrebări adresate pe internet, astfel că profitul pe care îl obține este în mod cert unul pe măsură. Websitesetup generează venituri lunare de cel puțin 90.000 euro.
În caz că vrei să-ți faci un site similar
Nu știu cine ești, nu știu care este pregătirea ta, motivația sau nivelul tău de interes în sfera marketingului online. Cu toate acestea, dacă ai ajuns aici căutând pe Google răspunsul la întrebarea cum sa faci bani, te asigur că există peste 90% șanse să dai greș în încercarea de a face bani pe internet.
Vrei să-ți faci un site precum Clovis.ro?
Clovis este un site web ce poate fi încadrat cu succes în categoria cum să faci bani pe internet. Este un exemplu chiar foarte bun despre cum se poate genera câteva mii de euro lunar, exclusiv din marketing afiliat.
Totuși…
Să nu crezi nicio clipă că este ușor să câștigi bani online cu o astfel de metodă ori că această activitate este la îndemâna oricui. Nu, nici pe departe. Nu oricine poate câștiga bani online. Nu este deloc așa de simplu precum pare!
Voi fi sincer cu tine: Nu este deloc ușor să câștigi bani pe internet!!!
Dacă în această pagină am făcut afirmații care la momentul când le citești nu mai corespund întru totul realității, vreau să te asigur că dificultatea de a face bani online va rămâne tot timpul de actualitate.
De ce este greu să faci bani din afiliere
A face bani din afiliere nu este deloc asemănător cu a face bani mergând la un job 8-16, de luni până vineri. În afiliere banii nu vin oricum, ca atunci când îți primești salariul indiferent de volumul de muncă depus, ci se află aproape întotdeauna într-o relație de proporționalitate directă cu munca depusă.
Există de asemenea un număr de 3 „dușmani”, fără învingerea cărora vei râmâne întotdeauna la un nivel mediocru, fără șanse reale de a progresa:
1. Lenea cronică – dacă ești o persoană leneșă, ai două opțiuni: renunți la gândul de a face bani pe internet sau cauți constant metode de a-ți învinge lenea. Afilierea nu este pentru leneși.
2. Voința slabă – la fel, dacă ești tentat să renunți mai înainte de a începe să vezi primele rezultate, probabil că ai o voință slabă și nu poți duce la bun sfârșit ceea ce ai început. În acest caz, antrenează-ți voința.
3. Lipsa de motivație – dacă nu vezi destul de clar avantajele de a câștiga bani din afiliere, e cazul să studiezi domeniul mai îndeaproape. Fără o motivație puternică nu vei reuși niciodată.
Stă numai și numai în puterea ta să treci cu brio peste aceste adevărate piedici în calea progresului.
Cum îți faci un site precum Clovis
Dacă înțelegi că a face bani din afiliere nu este ceva ușor, dacă ești convins că pentru a face asta trebuie să muncești din greu și să aștepți ca rezultatele să apară, foarte bine. Ești pe drumul cel bun. Iar dacă înțelegi toate astea și totuși nu vrei să renunți la visul tău, ai toate avantajele de partea ta.
În cazul ăsta, nu mai pierde timpul…
Vrei să iei ca model site-ul Clovis? Vreau să știi de la bun început că nu trebuie și nici nu este recomandat să-ți faci un site identic. Nu vei realiza nimic. Vei face concurență unui site deja consacrat, foarte bine poziționat în piață, cu șanse mici de surclasare.
Așa că, în afara cazului că ai la dispoziție un buget de mii de euro, sfatul meu este să renunți la ideea de a crea un site identic, adică unul care să copieze întocmai site-ul Clovis în ceea ce privește conținutul, structura internă, produsele promovate etc.
De asemenea, nu cred că e cazul să-ți spun și că ar fi o greșeală fundamentală să-l clonezi!
Nota bene: Ți-am oferit acest studiu de caz pentru a folosi site-ul Clovis ca sursă de inspirație, nu pentru a-l clona. Pe lângă aceea că este total imoral, inoportun și ilegal să clonezi un site, ar fi o inepție totală să crezi că vei avea succes copiind „la indigo” altă afacere online.
Cum poți profita de pe urma acestui exemplu?
Poți clona ideea de business! A merge pe un drum bătătorit este întotdeauna de preferat, și asta cu atât mai mult cu cât știi de la bun început că acel drum te va duce cu siguranță acolo unde îți dorești.
Vrei să-ți construiești o afacere online precum cea din spatele site-ului Clovis? Cea mai bună abordare este să descoperi care sunt „ingredientele” care îi asigură succesul, să le analizezi în detaliu și să le folosești apoi pentru site-ul tău.
În ceea ce mă privește, dacă ar fi să dezvolt o afacere online în afiliere luând ca model site-ul Clovis, aș avea nevoie de răspunsul la următoarele întrebări:
- Cum se creează un site web
- cum se alege corect numele site-ului, cum se creează efectiv site-ul, cum poate fi personalizat și adaptat propriilor preferințe etc. (vezi tutorialul)
- Cum evit să concurez în mod direct cu un astfel de site
- care sunt aspectele principale de care trebuie să țin seama pentru a nu face concurență directă site-ului clovis.ro
- Ce cuvinte cheie folosesc pe Google cei care accesează site-ul Clovis
- care sunt principalele cuvinte cheie care generează trafic pe site și cum aș putea să optimizez site-ul meu pentru acestea
- Care sunt site-urile concurente și ce pot face pentru a le depăși
- care sunt cele mai puternice site-uri concurente și ce strategie pot folosi pentru a le devansa în rezultatele căutării pe Google
- Cum aș putea obține rapid poziții de top în Google cu un site precum Clovis
- cum ar trebui să arate o strategie de optimizare SEO pentru a produce rezultatele scontate în cel mai scurt timp
- Care este strategia coŕectă de creare a conținutului pentru site
- cum aș putea să generez conținut care să capteze atenția, să rețină cititorul pe site și să-l determine să acționeze
- Cum se creează corect structura de link-uri interne a site-ului
- ce aspecte ar trebui să iau în calcul pentru a crea cea mai bună structură de link-uri interne pentru site
- Care sunt cei mai importanți factori de care trebuie să țin seama
- care sunt primii 10 factori cu impact decisiv în planul de business pentru crearea unui site similar
- Ce greşeli ar trebui să evit pentru a nu o da în bară
- care sunt cele mai grave 20 de greșeli pe care trebuie să le evit pentru a-mi asigura succesul
Cum să NU faci bani
Ți-am explicat în detaliu o modalitate eficientă, sigură și 100% legală pentru a câștiga bani. Consider însă că este de datoria mea să aduc în discuție și modalitățile ineficiente, care nu doar că nu te vor ajuta să faci bani pe internet, ci chiar te vor face să-i pierzi.
Prima și cea mai intens promovată: jocurile de noroc. Această metodă nu funcționează și tot ce poate să facă pentru tine este să te bage în faliment din toate punctele de vedere.
Bani din jocuri de noroc
Există încă mitul conform căruia poți câștiga bani online în mod constant din poker sau alte jocuri de noroc. Ce nu știu însă cei care apelează la astfel de metode este că, din păcate, jocurile de noroc întră în categoria gambling. Iar gamblingul nu este și nu a fost niciodată o metodă de a face bani pentru cei care îl practică.

Cei care fac bani din gambling, pe termen mediu și lung, sunt de fapt cei care activează în această industrie, nicidecum jucătorii. În plus, o altă greșeală gravă pe care o fac cei aflați în căutarea de metode de a face bani de acasă este aceea de a crede că pokerul este un sport.
Dacă și tu ești de părere că pokerul este un sport, atunci ar fi cazul să-ți revizuiești cu atenție unghiul din care privești lucrurile și să te convingi că o astfel de abordare nu este una corectă.
De ce? Este imposibil să încadrezi la categoria sport o activitate în care, în mod foarte frecvent, factorul noroc este cel care face până la urmă diferența dintre succes și eșec. Așadar, renunță la ideea de a câștiga bani pe net din poker până nu este prea târziu.
Alte modalități total nerecomandate, dar intens căutate de către cei care își doresc că câștige bani de acasă, sunt următoarele: bani din click-uri, bani din pariuri sportive, bani din sondaje, bani din vizualizarea de reclame etc.
Bani din click-uri pe reclame
O vorbă din popor spune că dacă ceva pare prea frumos ca să fie adevărat, probabil așa și este. Gândește-te o clipă. Nu cumva este mult prea frumos (și ușor) să stai în fața unui monitor, câteva ore pe zi, și să câștigi bani prin simpla activitate de a da click pe diverse reclame?

Sub denumirea de „afaceri online”, diverse site-uri promit câştiguri uşoare şi rapide, însă în loc să obţină profit, utilizatorii pierd bani. „Paid to click” (PTC) sau bani pe net din click-uri a devenit o metodă populară de înşelătorie căreia îi cad pradă tot mai mulţi internauţi.
Atraşi de câştiguri lunare care pot echivala cu un salariu mediu “cu doar puţină implicare”, “investitorii de ocazie” ajung să scoată mai mulţi bani din buzunar decât primesc.
Ce sunt afacerile PTC?
PTC este prescurtarea de la Paid To Click şi înseamnă „plătit pentru a da click”. Un PTC este un site care plăteşte pentru vizualizarea unor link-uri timp de câteva secunde. Pentru fiecare link pe care îl vizitează, utilizatorul primeşte bani, în general 1 cent.
Însă, pentru a câştiga mai mulţi bani, acesta trebuie “să investească” într-un sistem de “referali”. “Referalii” sunt persoane care se înregistrează prin link-ul unui alt utilizator (aflat deja în sistem) şi care îi aduc acestuia un venit de 0,5 cenţi per click.
În momentul în care se înregistrează pe un PTC, acesta creează automat un link personalizat (referral link) pe care îl poate folosi pentru a invita alte persoane să se înscrie. Cei care se înscriu prin link-ul utilizatorului vor deveni automat “referalii” săi.
Pentru a creşte numărul de referali, implicit câştigurile, utilizatorilor li se prezintă posibilitatea să închirieze sau să cumpere “referali” care să lucreze pentru ei. Aici începe partea interesantă a afacerii, deoarece utilizatorul începe să scoată bani din buzunar şi să investească.
Din acest punct, odată stârnită dorinţa de câştig, site-urile lasă utilizatorul să decidă ce sumă doreşte să obţină: “depinde doar de tine cât timp şi câţi bani vrei să investeşti”.
Care este scopul lor?
Firmele de publicitate primesc bani pentru serviciile oferite, bani din care plătesc utilizatori care să dea click-uri pe reclama oferită de ei făcând trafic pe pagină şi asigurând în felul acesta clienţii de succesul reclamelor. Aici intervin site-urile PTC care aduc firmelor de publicitate utilizatorii doriţi.
Cei care îşi fac reclamă prin intermediul firmelor de publicitate sunt înştiinţaţi despre această practică doar atunci când scopul lor este de a creşte prestanţa paginilor în Google ranking.
Un exemplu de astfel de “ţeapă” este foarte bine relatat chiar de către de unul dintre sutele sau poate miile de păgubiți ai acestui sistem, pe site-ul monitorulcluj.ro. Aflăm astfel că onBux, unul din site-urile PTC care a devenit nefuncţional, “a dat ţeapă” tuturor celor care l-au utilizat, de la cei care au investit sute de dolari până la cei care au dat click-uri pe reclame doar pentru o lună de zile.
În concluzie, să faci bani din click-uri pe reclame este fără îndoială una dintre cele mai păguboase metode la care ai putea apela.
Bani din pariuri sportive
Există încă mentalitatea greșită că banii online se pot face ușor, cu investiții minime sau, de ce nu, chiar fără investiții. Ei bine, așa ceva nu există. Nu este cu putință să câștigi bani pe internet rapid sau fără a investi ceva, fie că e vorba de bani, muncă sau timp alocat.

Din păcate, pentru cei care vor să facă bani urgent, pariurile sportive au devenit o atracție foarte puternică și nu puțini sunt cei care cred că, apelând la o astfel de metodă, vor putea face bani pe net ușor și sigur.
Să-ți fie cu băgare de seamă, dacă vrei să faci bani lucrând de acasă, pariurile sportive ar trebui să fie de departe ultima ta opțiune. De fapt, ai putea chiar nici să nu o iei în calcul.
Pariurile sportive sunt profitabile pentru casele de pariuri, nicidecum pentru jucători. Există exemple de succes? Cu siguranță, dar dacă vecinul tău a câștigat 20.000 de lei la pariuri asta nu înseamnă că trebuie să-i calci pe urme și să-ți bagi banii în cele mai complicate combinații de meciuri.
De ce? Pentru că e practic imposibil să câștigi bani pe termen lung cu o astfel de metodă. Pariurile sportive, ca orice alt joc de noroc, se bazează foarte mult pe factorul ”noroc”, iar acesta este cu siguranță cel mai bun motiv pentru a nu te apuca de un astfel de ”job”.
Bani din vânzarea de cărți digitale
România este încă o piață complet imatură în domeniul ecommerce, iar asta comportă desigur o multitudine de aspecte. Pentru a da numai un exemplu, piața cărților electronice în țara noastră se află încă la un nivel extrem de scăzut comparativ cu orice altă țară din vestul Europei. Cu SUA nici nu încape discuție să facem vreo comparație.

Ce înseamnă nivel scăzut? În principal, vorbim aici de un interes extrem de scăzut din partea publicului pentru astfel de produse. Sau, mai exact, de un dezinteres major față de achiziția de cărți în format electronic, așa-numitele ebook-uri.
Deși nu este cazul să enumerăm acum motivele pentru care ebook-urile nu sunt pe placul românilor, putem totuși să opinăm pe marginea profitabilității unui business pe o astfel de nișă. Ei bine, ținând seama de staticile curente despre cererea din piață, a te gândi să faci bani din vânzarea de ebook-uri este, cel puțin la prima vedere, o idee extrem de proastă.
Cărțile digitale nu se află la mare căutare în România. E o certitudine. Așa că, dacă ești antreprenor și intenționezi să testezi o astfel de nișă, mai bine ai investi în cu totul altceva. Piața ebook-urilor este extrem de mică și deschiderea unei afaceri pe nișa asta nu justifică niciun fel de investiții în viitorul apropiat.
___
Acestea fiind zise, spor la bani!
P.S. Orice afacere online începe cu un site web! Creează-ți unul acum →